Crescendo- Becca Fitzpatrick/ Recenzija

19642677_689321261271120_3714747470743537099_nNora i Patch zapliću se u nove pustolovine, a nakon svega što su prošli njihova je veza ponovno na kušnji. Unatoč svojoj anđeoskoj prošlosti, Patch je daleko od idealnog poimanja anđela čuvara. Progonjena tajnovitom sudbinom svog oca, Nora sve češće razmišlja o njemu i onome što se zapravo dogodilo one noći kada je krenuo u Portland i zauvijek nestao iz njezina života. Želeći rasvijetliti događaje oko očeva nestanka, Nora pokreće lavinu događaja koji ne slute na dobro. U potrazi za istinom shvatit će kako je njezin život daleko od života prosječne srednjoškolke i zapitati se je li u pozadini svega tajna loza palih anđela – nefila. No, Patch se počinje povlačiti i izbjegavati odgovore na pitanja. U svojoj će se potrazi Nora ponovno naći u životnoj opasnosti, ovaj put svjesna da možda ne može računati na Patchevu pomoć. Odavno se uvjerila da su njegove tajne mračnije od svega što je mogla zamisliti.“

Autor: Becca Fitzpatrick
Izdavač: Algoritam
Žanr: Fantasy, Romance
Broj stranica: 267

U prvoj knjizi otkrivali smo tajni život Patcha. Sve je nekako bilo bazirano na Norinom kopkanju i istraživanju o njemu. Temelj druge knjige je Nora i njezina bolna prošlost – gubitak oca. Sve više razmišlja o toj noći kada ga je zadnji put vidjela. U njezin život ulazi „Crna ruka“. Na njoj je da otkrije tko se krije iza tog imena jer je uvjerena kako je taj netko kriv za smrt njezina oca.

Veza između Nore i Patcha se poljulja kada mu izjavi da ga voli, ali on ne uzvrati. Osjećala se ranjivo i loše, a potpuni lom nastaje nakon što dozna da je Patch tu večer otišao kod Molly – njezine vječite neprijateljice. Povjerenje nestaje i njihova veza se ruši kao kula u pijesku.

U knjizi se pojavljuje Scott, prijatelj iz Norinog djetinjstva koji dodatno zakomplicira već dovoljno zapetljanu situaciju.

Moram priznati kako puno toga nisam očekivala. Iskreno, nakon prve knjige sam stvorila neki film u glavi i činilo mi se kako je radnja predvidljiva.

Prevarila sam se.

Ovo je stvarno odlično štivo, ako se želite udaljiti od realnosti i uploviti u svijet gdje je sve moguće, pa čak i to da se Pali anđeli zaljube i zbog toga teže da budu dobri.

Nora i Patch su posebni i ne mogu dočekati da doznam što se dalje događa s njihovim životima. 

“Mnogo se svađamo.”
“Mnogo se i mirimo.”

Recenzija prve knjige serijala- Tiho, tiho, anđele


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s